Μαχαιροπίρουνα

Χρήσιμες Συμβουλές Για Τα Μαχαιροπίρουνά σας

Για την αποφυγή σκουριάς και κηλίδων στα μαχαιροπήρουνα πρέπει να ακολουθούνται οι κατωτέρω οδηγίες.

1. Δεν πρέπει να παραμένουν υπολείμματα φαγητών (σάλτσας, λεμονιού, αλατιού, κ.ά.) για πολλή ώρα πάνω στα μαχαιροπήρουνα. Κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται απορρυπαντικό που περιέχει λεμόνι, ξίδι ή άλλο οξύ, γιατί σε συνδυασμό με τα άλατα του νερού γίνεται ηλεκτρόλυση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρες κηλίδες ή να διαβρώνεται το μέταλλο.
2. Στο πλυντήριο δεν πρέπει να μπαίνουν μαζί με τα μαχαιροπήρουνα άλλου είδους μεταλλικά αντικείμενα, δηλαδή αλουμινένια, χάλκινα, ορειχάλκινα ή γαλβανιζέ σκεύη, γιατί έτσι πάλι γίνεται ηλεκτρόλυση.
3. Μετά το πλύσιμο, τα μαχαιροπήρουνα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως από το πλυντήριο, να στεγνώνονται καλά και να αποθηκεύονται σε χώρο χωρίς υγρασία.
4. Σε περίπτωση που τα μαχαιροπήρουνα πιάσουν άλατα, για να τα γυαλίσουμε μπορούμε να σπάσουμε τα άλατα περνώντας τα μαχαιροπήρουνα με λίγο ξίδι. Προσοχή: τo ξίδι θα πρέπει αμέσως να ξεπλυθεί και τα μαχαιροπίήρουνα να σκουπιστούν με στεγνό πανί. Αν το ξίδι μείνει επάνω στα μαχαιροπήρουνα το οξικό οξύ που υπάρχει στο ξίδι θα διαβρώσει το μέταλλο και τα μαχαιροπήρουνα θα μαυρίσουν και θα κάνουν τρύπες.